Vanskelighetsgrader av w i e s e k n i t


 

Det er generelt for mine strikkeoppskrifter at jeg virkelig streber mot å gjøre de så imøtekommende og forståelige som mulig. Alle forkortelser er alltid forklart første gang de brukes, og jeg forsøker alltid å forklare presist og konkret hva man skal gjøre. Så man føler man blir holdt i hånden hele veien gjennom. Jeg har også alltid et avsnitt i begynnelsen av oppskriften hvor jeg forklarer de aktuelle teknikkene som du skal bruke i løpet av oppskriften.

Det finnes mange gode videoer på YouTube med teknikker, som jeg kan anbefale, hvis du enten står fast et sted eller har bruk for å se det visuelt for deg.

1 – begynnervennlig. Disse oppskriftene er perfekte som en av dine første strikkeprosjekter. Oppskriftene er ganske nøye beskrevet og har ingen vanskelige teknikker eller forkortelser.

2 – lett middels. Her krever det litt mer av deg enn begynneroppskriftene. Her er det også vrange masker, fellinger og økninger og det finnes også forkortelser i oppskriften (som alltid er forklart første gang du møter dem).

3 – middels. Her kreves det at du kan, eller har mot til å lære noen flere teknikker. Som f.eks. vendepinner, samle opp masker til ermer eller hals, italiensk felling mm.

4 – over middels. Her ligger oppskriftene i den vanskelige ende. Det kan være teknikker som lapper over hverandre, f.eks. vendepinner i nakken/ved halsen som strikkes samtidig med at økninger påbegynnes.

5 - vanskelig. Denne kategorien krever at du er god på å holde styr på flere teknikker på en gang. Du er en trygg og erfaren strikker, og er ikke redd for å kaste deg over en oppskrift hvor du kan møte på helt nye teknikker og nye konstruksjoner.